latinica  ћирилица
18/01/2018 |  19:46 | Аутор: РТРС

"Хокинг је мртав, замијенио га је двојник"

Теоретичари завјера још једном су показали да су прилично маштовити тврдњом да је живот познатог физичара Стивена Хокинга у посљедњих 30 година велика превара.

Теорија је почела да се шири друштвеним мрежама недуго након што је портал IFL Science објавио чланак о Хокингу поводом његовог 76. рођендана.

Присталице ове теорије сматрају да је познати теоријски физичар умро раних осамдесетих и да је замијењен двојником.

Аутор ове теорије Мајлс Матис каже да је до тог закључка дошао детаљном анализом лица и зуба Стивена Хокинга на његовим старим и новим фотографијама.

Матис наводи да "нови" Хокинг ни изблиза не личи на "старог".

- То није ништа чудно ако се узме у обзир да Хокинг болује од амиотрофичне латералне склерозе, од које се у просјеку умире за четири године. Немогуће је живјети 52 године са том болешћу - објашњава Матис.

- То је као када бисте рекли да неко може да претрчи 100 метара за 9,8 секунди, а да Усеин Болт дође и претрчи исту раздаљину за 4,5 секунди. Статистички, то није могуће - додао је.

Матис је ипак признао да нема никакав доказ за своју тврдњу, али наводи да је дошао до нових доказа који упућују на то да је и Хокингов двојник мртав, и да је оно што данас видимо само холограм.

Познати теоретичар завјере сматра да Хокингов глас користи НАСА, која шаље поруке умјесто физичара, преноси Индепендент.

Извор: Б92