latinica  ћирилица
07/01/2018 |  08:36 | Аутор: РТРС

Да ли сте знали да ове звијезде сада славе Божић?

Иако велики број свјетски познатих јавних личности Божић обиљежава по Грегоријанском календару, неке од њих највећи православни празник славе у јануару, према Јулијанском календару.
Џенифер Анистон, Том Хенкс, Наоми Кембел и Кристијан Бејл - Фото: Getty Images
Џенифер Анистон, Том Хенкс, Наоми Кембел и Кристијан БејлФото: Getty Images

Неки од њих одлучили су се на тај корак због својих предака, неки због партнера, а поједини због љубави према православљу.

Тако је Оскаровац Том Хенкс рођен као католик, али је прешао у православну вјеру након што се оженио колегинициом Ритом Вилсон, која је грчко-бугарског поријекла.

Слично је поступио и глумац Кристијан Бејл који је примио православни вјеру након женидбе са Сиби Блажић, манекенком спрског поријекла, преносе београдски медији. И британска манекенка Наоми Кембел одлучила је да слави Божић по Јулијанском календару због свог партнера - руског тајкуна Владислава Дороњина.

Иако рођена у Лос Анђелесу, звијезда ријалити програма Ким Кардашијан, која је поријеклом из Јерменије, прави гозбу 6. јануара. Исто ће учинити и глумица Џенифер Анистон, чији је отац православни Грк.

Бразилски музичар Макс Кавалера, оснивач бендова Сепултура и Соулфлај, крштен је у Ватикану када је имао 9 година. У једном интервјуу из 2009. године, признао је да вјерује у Бога, али да није посвијећени католик, већ да православну цркву сматра "много реалнијом". Касније је откривено да је Кавалера дефинитивно прихватио православље. Његова бака такође је поријеклом Рускиња.

Легендарни њемачки фудбалер Бастијан Швајнштајгер обиљежио је прошле године, поред католичког, и православни Божић са својом сурпугом, бившом српском тенисерком Аном Ивановић, те се очекује да ће тако бити и ове године.

Извор: ТАНЈУГ/Б92