latinica  ћирилица
04/01/2018 |  22:20 | Аутор: РТРС

Направили острво да би несметано уживали у пиву

Седморица Новозеланђана са полуострва Коромандел, на сјеверу те острвске државе, пожељела је да пије напољу, а да притом избјегне да их полиција казни због тога.
Направили сопствено острво да би заобишли забрану алкохола (Фото: http://www.smh.com.au) -
Направили сопствено острво да би заобишли забрану алкохола (Фото: http://www.smh.com.au)

На том полуострву испијање алкохола на јавним мјестима је забрањено током новогодишњих празника, у периоду од 23. децембра до 6. јануара. Седморо људи је, међутим, пронашло начин како да избјегне забрану.

Они су направили мало острво усред залива Таируа да би могли да пију за празник. Искористили су мирно море и лопатама ископали довољно блата да направе острвце довољно велико да се на њему сви смјесте.

Саопшила су, у шали, да се налазе у "међународним водама", што их чини изузетима од забране на копну. На својој "слободној територији" су поставили сто и донијели расхлађено пиће, уз које су касније посматрали новогодишњи ватромет.

Њихов потез одушевио је јавност на Новом Зеланду. Локални полицијски инспектор Џон Кели овај потез је назвао "креативним размишљањем".

"Да сам знао за ово и сам би им се највјероватније придружио", додао је он.

Полиција није ометала "изгреднике", који би, да нису били толико креативни, на копну за овај прекршај платили казну од 250 долара.

Извор: Агенције