latinica  ћирилица
16/12/2017 |  16:53 ⇒ 16:57 | Аутор: РТРС

Макрон слави 40. рођендан у дворцу Шамбор

Луксузно здање дворца Шамбор, који се налази јужно од Париза, одабрано је за простор гдје ће председник Француске Емануел Макрон прославити свој 40. рођендан.
Макрон слави 40. рођендан у дворцу Шамбор - Фото: РТС
Макрон слави 40. рођендан у дворцу ШамборФото: РТС

Макрон, којег су критичари окарактерисали као "предсједника богатих", отпутовао је у Шамбор са супругом Брижит и члановима породице у петак на прославе организоване поводом његовог рођендана који је 21. децембра.

Француски предсједник и његова супруга уплатили су одсједање у близини Шамбора сопственим новцем, док њихово обезбјеђење осигурава Јелисејска палата, пишу француски медији, преноси Политико.

Предсејднички пар провешће викенд у смјештају, а у палату ће отићи само у суботу како би присуствовали вечери приређеној у предсједникову част.

Упркос скромном избору смјештаја, међутим, одлука француског предсједника и прве даме да прославу обиљеже у Шамбору, великом краљевском поседу са раскошним галеријама, изазвала је критике у јавности.

"У данашњој Француској, и од шефа државе који зна вриједност знакова и симбола, прослава његовог рођендана у Шамбору нема никаквог смисла", поручила је на Твитеру Марион Ван Рентергем, новинарка и ауторка.

Извор: Танјуг