latinica  ћирилица
13/11/2017 |  11:45 | Аутор: РТРС

Гејтс открио шта би радио када би постао сиромашан

Бил Гејтс је један од најбогатијих бизнисмена на свијету. Према подацима Форбса, богатство једног од оснивача компаније Мајкрософт процијењено је на 89.3 милијарде долара.

Да није имао план, не би био овдје гдје јесте, али наводи да би знао како да живи и са свега два долара дневно.

Уколико би његова фирма пропала, Гејтс у свом блогу истиче да би гајио пилиће. Гејтс је један од људи који су имали прилику да пропутују цијели свијет и упознају се са најутицајнијим имућним људима. Међутим, сусретао се и са сиромашнима, за које истиче да су почели боље да живе након што су почели да гаје пилиће.

"То је право питање за скоро милијарду људи који данас живе у екстремном сиромаштву. Не постоји ниједан прави одговор, наравно, и сиромаштво изгледа другачије у зависности од мјеста и дијела свијета, али током мог рада у организацији, упознао сам много људи из сиромашних земаља који имају пилиће. Научио сам много о начину њиховог узгајања", пише Гејтс.

Како би објаснио свој начин размишљања, он додаје да су пилићи добра финансијска инвестиција јер се брзо репродукују и у Западној Африци по комаду може да се заради пет долара.

Он даље објашњава да су кокошја јаја здрава за цијелу породицу, јер су извор протеина.

Фондација Бил и Мелинда Гејст сарађује са хуманитарном организацијом и помаже најсиромашнијим крајевима свијета обезбјеђујући им стоку.

"Посебно је важно да омогућимо фармерима да купе птице исправно вакцинисане и прилагођене условима узгоја. Наш циљ је да помогнемо да 30 осто породица у супсахарској Африци има боље услове у узгајању животиња", наводи Гејтс.

Извор: Б92