latinica  ћирилица
03/11/2017 |  16:23 | Аутор: РТРС

Сваке године у Србији нестане читав један град

Министар без портфеља у Влади Србије задужена за демографију и популациону политику Славица Ђукић Дејановић поручила је младима да је потребно да раде на наталитету и да грађана у Србији буде све више, с обзиром на чињеницу да сваке године у Србији нестане читав један град.
Мапа Србије (фото:blogger.com) -
Мапа Србије (фото:blogger.com)

Дејановићева је истакла да је у Србији број малољетничких трудноћа велики, те да се највише завршавају абортусом, али и да 10 одсто младих суграђана има проблем са стерилитетом.

Она је, приликом отварања савјетовалишта за младе у Книћу које ће адолесценте информисати о питањима репродуктивног здравља, навела да је увјерена да нико не може бити бољи сарадник у рјешавању питања демографске и популационе политике од младих, преносе београдски медији.

Она је додала да ће у савјетовалиштима бити упућени стручњаци који ће информисати адолесценте о питањима репродуктивног здравља, родитељства и многим другим психолошким питања.

Дејановићева је истакла да је циљ Владе и њеног кабинета да се на бољој демографској будућности Србије ради у тијесној сарадњи са јединицама локалне самоуправе и додала да је Кнић добар примјер те праксе.

"Чињеницом да данас први пут почиње да ради савјетовалиште за младе у Книћу, шаљемо поруку Србији да таква савјетовалишта не треба да буду привилегија само великих градова", рекла је Дејановићева.

Извор: СРНА