latinica  ћирилица
28/10/2017 |  13:05 ⇒ 13:07 | Аутор: РТРС

Италијански умјетник изорао на њиви лик Ким Џонг Уна (ВИДЕО)

Италијански умјетник Дарио Гамбарин направио је на пољу пшенице недалеко од Вероне, велики портрет сјевернокорејског лидера Ким Џонг Уна и испод њега написао ријеч "Опасност".
Италијански уметник изорао на њиви лик Ким Џонг Уна - Фото: Screenshot/YouTube
Италијански уметник изорао на њиви лик Ким Џонг УнаФото: Screenshot/YouTube

Италијански уметник Дарио Гамбарин направио је на пољу пшенице недалеко од Вероне, велики портрет сјевернокорејског лидера Ким Џонг-уна и испод њега написао ријеч "Опасност", објавили су италијански медији.

Он је портрет направио трактором и плугом, на очевој њиви величине 25.000 квадратних метара, а како се наводи, његово дјело може да се види само из "птичије перспективе", преноси Тас с.

"Портрет је нека врста апела цијелом свијету. Видимо сталне тензије у односима америчког предсједника Доналда Трампа и сјевернокорејског лидера Ким Џонг ун-а и цио свијет помно порати та дешавања. Мој рад представља израз жеље да се проблем ријеши дипломатским путем и то што прије", рекао је Гамберин.

Како се наводи, то није први пут да Гамберин прави такве портрете - до сада је урадио портрете руског предсједника Владимира Путина, америчких предсједника Доналда Трампа и Барака Обаме, папа Фрање, Фидела Кастра и Нелсона Менделе.

Извор: Танјуг