latinica  ћирилица
14/10/2017 |  12:55 ⇒ 14:59 | Аутор: РТРС

Богданић: Сва породилишта да испуњавају исте услове

Министар здравља и социјалне заштите Републике Српске Драган Богданић изјавио је данас у Дервенти, да сва породилишта у Републици Српској, била она болничка или ванболничка /у домовима здравља/, морају да испуњавају исте услове у погледу простора, кадра и опреме.
Породилиште - Фото: nezavisne novine
ПородилиштеФото: nezavisne novine

Богданић је разговарао данас у Дервенти са начелником општине Милорадом Симићем, директором Дома здравља Мирком Шараном и народним послаником из ове општине Игором Жунићем о актуелним питањима у вези са будућим функционисањем породилишта у Дому здравља Дервента, саопштено је из ресорног министарства.

На састанку је договорено да локална заједница и руководство ове здравствене установе у наредном периоду породилиште у Дому здравља Дервента опреме адекватном опремом и кадровски оспособе како би оно наставило са радом у складу са Законом о здравственој заштити Републике Српске и одговарајућим подзаконским актима.

Он је изразио задовољство резултатом данашњег састанка и одговорним приступом руководства општине и Дома здравља у Дервенти када је у питању обезбјеђивање адекватне и сигурне здравствене заштите за пацијенте.

Богданић је подсјетио да је у фокусу рада овог министарства, прије свега, сигурност и здравље трудница, породиља и новорођенчади, што се очекује и од свих запослених у здравственом систему.

Извор: СРНА