latinica  ћирилица
09/10/2017 |  14:02 | Аутор: РТРС

Мале количине "Мекдоналдсовог" сечуан соса разбјесниле хиљаде муштерија

Покушај "Мекдоналдса" да накратко врати стари умак резултирао је хиљадама незадовољних муштерија због ограничених количина на располагању.
Мекдоналдс (архив) -
Мекдоналдс (архив)

Сечуан сос, који је "Мекдоналдс" правио само 1998. године ради промоције цртаног филма Мулан, постао је познат међу млађим генерацијама када се појавио у популарном цртаном Рик и Морти.

У јулу је ресторански ланац послао велику пластичну боцу соса ауторима цртане серије, а касније и најавио да ће се сос вратити на меније 7. октобра, на само један дан.

Маркетиншки потез је уродио плодом и великим интересовањем, а хиљаде људи је опсјело ресторане у нади да ће уграбити мало соса.

На друштвеним мрежама убрзо су дијељене стотине фотографија и снимака љутих муштерија у ресторанима и на паркинзима како вичу: "Ми хоћемо сос".

"Мекдоналдс" се извинио муштеријама на друштвеним мрежама, али и поновио упозорење да су количине соса веома ограничене.

Још није познато да ли ће планетарни ланац ресторана можда направити акцију још неки дан како би удовољио онима који су остали кратких рукава.