latinica  ћирилица
22/09/2017 |  12:19 ⇒ 14:02 | Аутор: РТРС

Кинески глумац живјеће 30 дана на аеродрому у Хелсинкију (ВИДЕО)

На хелсиншком аеродрому, који је оцијењен као најбољи у свијету, кинески глумац Рајан Џу живјеће у кабини 30 дана како би провјерио да ли то истина, а цио пројекат умногоме подсјећа на филм "Терминал", саопштила је данас финска авиокомпанија "Финавија", која је организатор овог својеврсног теста.
Рајан Џу - Фото: Screenshot
Рајан ЏуФото: Screenshot

Током пројекта без преседана, под називом #LIFEINHEL (у питању је игра ријечима која се може превести и као "Живот у паклу", јер "HEL" као скраћеница енглеске ријечи "hell" означава пакао, а у ствари је међународна ознака аеродрома у Хелсинкију), иначе најузбудљивијег који је у овој ваздушној луци до сада спроведен, популарни 33-годишњи кинески глумац и мултиталентована ТВ звезда имаће прилике да искуси, тестира и процени квалитет аеродромских услуга, наводи се у саопштењу.

Хелсиншки аеродром жели да докаже да је најбољи аеродром у свијету и најбржа веза између Азије и Европе.

"Хелсиншки аеродром је водећи и најбоље повезан аеродром у цијелој сјеверној Европи. Ми смо лидери и у пружању услуга кинеским путницима", каже Катја Сиберг, потпредсејдница за маркетинг и комуникације "Финавије".

Ријеч је о маркетиншкој кампањи заснованој на мјешавини ријалити програма, игре и друштвених мрежа, односно некој врсти споја познатих филмова Терминал и Труманов шоу, а повратне информације које ће кампања пружити омогући ће евентуално побољшање аеродромских услуга.

Главни актер биће суочен са свакодневним изазовима, уз предвиђене награде за адекватне одговоре на њих, али ће бити приказан и у интимнијем свјетлу.

Сваки дан његовог боравка на аеродрому је испланиран, али је садржина прилагођена догађањима у реалном времену.

Џу ће имати на располагању карту за повратак кући са отвореним датумом и моћи ће да напусти пројекат кад год то пожели, али ако издржи цео мјесец на аеродрому и побиједи, освојиће награду – путовање у магичну Лапонију.

Кинески глумац, који је такође манекен за здрав живот и вјежбање, љубитељ борилачких вјештина и бивши учесник кинеског плесног шоу-програма, живјеће на хелсиншком аеродрому од 10. октобра до 12. новембра, наводи се у саопштењу.

Извор: РТС