latinica  ћирилица
18/09/2017 |  18:24 ⇒ 18:44 | Аутор: РТРС

Шкотска- На продају мистериозно острво на ком нико не живи (ВИДЕО)

Острво површине 98 хектара у Шетландским острвима, које се налази сјевероисточно од обале Шкотске, већ 80 година нема ниједног становника и продаје се на аукцији за 595 хиљада фунти.

Острво се налази у покрајини Норт Роу и припадало је породици Дејвида Мареја више од 150 година. На острву се налазе куће, али у њима нико не живи.

Ово подручје у народу је познато као Феделанд и туристички је привлачно, поготово за богату клијентелу. Власник Мареј каже да су здравствени проблеми разлог продаје острва, а његов отац Даглас посљедња је особа која се родила на том острву, 1944. године.

Што се тиче приступа овом мјесту, може се доћи пјешице, џипом или бродићем. Он признаје да му је тешко да напусти острво, али да је једноставно приморан.

- Мјесто попут овога је незамисливо, овакво мјесто не постоји нигдје другдје. Природа је предивна, биљке и животиње... додаје власник.

Погодан је за шетње и уживање у природи, а његово подручје чак је истраживано виртуелно путем симулације видео-игрица. Та симулација омогућава корисницима да "шетају" острвским крајоликом и упознају га.

Међутим, купаца још нема.

Извор: Агенције