latinica  ћирилица
07/09/2017 |  10:47 ⇒ 10:52 | Аутор: РТРС

Варшава: Цртача графита везали ланцем за трамвај док не уклони своја дјела

Бијесни на цртаче графита и вандале који им преко ноћи жврљају по вагонима метроа и возилима градског превоза у Варшави, радници комуналног предузећа "Варшавски трамваји" у једном од депоа ухватили су цртача графита на дјелу и везали га ланцем за трамвај док све графите не очисти.
Варшава, цртача графита везали ланцем за трамвај док не уклони своја дела - Фото: РТС
Варшава, цртача графита везали ланцем за трамвај док не уклони своја делаФото: РТС

Обезбјеђење градског саобраћајног предузећа Варшаве набасало је у једном од депоа на двојицу младих цртача, како жврљају по трамвају.

Кад су комуналци покушали да их ухвате и предају полицији, један је успио да им побјегне, док су другог, да и он не би умакао, везали ланцем ногу за трамвај и наредили да почне да чисти жворљотине.

Када је полиција стигла, видјела је везаног младића, али је отишла јер је патроли речено да су се са њим договорили да надокнади штету, а тај изгред с краја прошле седмице би прошао без одјека да фотографија младића како окован у ланце као средњовјековни робови пере трамвај није објављена ове седмице на интернету.

"Почели смо дисциплинарни поступак против радника у том депоу. Не одобравамо такав начин привођења. Осуђујемо и понашање вандала који уништавају јавни иметак, у овом случају трамвај вриједан 1,6 милиона евра. То су паре свих Варшављана. У присуству полиције вандал је добровољно пристао да очисти трамвај, што је и учинио, и тај трамвај је поново на улицама Варшаве", рекао је пољској телевизији ТВН Варшава портпарол комуналног предузећа Михал Повалка.

Извор: Агенције