latinica  ћирилица
06/09/2017 |  11:26 ⇒ 11:58 | Аутор: РТРС

Помоћ за дјечака Милана Церовца, обољелог од леукемије

Влада Републике Српске уплатиће у наредним данима 2.000 КМ помоћи породици дјечака Милана Церовца из Добоја који се лијечи од леукемије на Одјељењу дјечије хематоонкологије у Бањалуци, најавио је министар здравља и социјалне заштите Драган Богданић.
Одјељење дјечије хематоонкологије: Драган Богданић у посјети дјечаку Милану Церовцу - Фото: СРНА
Одјељење дјечије хематоонкологије: Драган Богданић у посјети дјечаку Милану ЦеровцуФото: СРНА

Богданић је, након што је са руководством Универзитетског клиничког центра Републике Српске посјетио дјечака, рекао да лијечење на овом одјељење Клинике за дјечије болести иде у добром правцу. Он је навео да ће Министарство ступити у контакт са Центром за социјални рад у Добоју да би размотрили могућност да се породици Церовац помогне не само данас, већ и убудуће.

Начелник Клинике за дјечије болести у Универзитетском клиничком центру Републике Српске Владимир Мирошљевић рекао је да се на Одјељењу хематоонкологије тренутно на лијечењу налази осморо дјеце која су обољела најчешће од малигних болести. Мирошљевић је нагласио да је Церовац дошао на Клинику у тешком стању, а да је тренутно његово здравствено стање стабилно и да је у току лијечење.

Вршилац дужности директора Универзитетског клиничког центра Републике Српске Владо Ђајић рекао је новинарима да сви пацијенти у овом центру, па и дјечак Милан Церовац, имају најбољу дијагностику и терапију, пажњу особља и услове смјештаја.

Лијечење, које би побољшало дјечаково стање, могло би да потраје и неколико година. Четворочланој породици Церовац из Осјечана код Добоја потребна је помоћ јер живе од 35 КМ дјечијег додатка, а родитељи дјечака Василија и Далибор су незапослени.

Извор: СРНА