latinica  ћирилица
31/08/2017 |  14:31 ⇒ 18:32 | Аутор: РТРС

Користио пасош од дјевојке, а нико то није примијетио

Без обзира што су контроле на аеродромима строге, нико није схватио да се младић укрцао носећи туђи пасош.
Контрола пасоша - Фото: РТРС
Контрола пасошаФото: РТРС

Мајкл Рандал неометано је прошао безбједносне провјере на аеродрому Гетвик, у близини Лондона, и тек касније је примијетио да пасош који носи са собом није његов, већ припада његовој дјевојци.

Без обзира на то што су Мајкл и његова дјевојка прилично различити, он се без проблема укрцао на лет, преноси “Индепендент“.

Контролори у Берлину су на вријеме упозорени да путник користи пасош дјевојке Шарлот Бул и задржали су га на испитивању 90 минута да би му касније дали једнодневну визу и дозволу да уђе у град.

- Срамно је што сам успио да дођем тако далеко. На уласку у авион требало би да се провјери име тог ко улази, а то очигледно није урађено – рекао је Мајкл.

Коментар његове дјевојке био је да је у питању било страшно кршење сигурности, а обзиром на то у каквом времену живимо данас, то чини ствар још гором.

Овај пар живи заједно и недавно су се вратили са одмора у Француској, а Мајкл је само дан по повратку грешком узео дјевојчин пасош.

- Чим сам схватио да имам погрешан пасош помислио сам да је најбоља ствар коју могу да урадим да будем искрен, па сам отишао код обезбјеђења. Помјерили су ме са стране и рекли ми да сачекам да се цио авион искрца. У почетку сам мислио да ће ми одузету Шарлотин пасош – рекао је Мајкл.

Он се упутио у Берлин како би гледао трку мотора, а касније тог дана, колега кога је већ чекао тамо му је донио прави пасош.

Портпарол авиокомпаније којом је путовао рекла је да су прави подаци унијети у систем о резервацији карте на интернету, али да су људи који су задужени за провјеру на укрцавању направили грешку.

- Истражићемо како је могуће да је путник са погрешним документима уопште могао да се укрца у авион – рекла је она.

Прије само мјесец дана младић Скот Морган рекао је да је летио од Ибице до Манчестера користећи пасош свог пријатеља.

Он је такође рекао да је случајно покупио пасош свог пријатеља.

Из компаније Бритиш Ервејз рекли су да су покренули истрагу о томе како је могло да дође до таквог безбједносног пропуста на једном од њихових летова, а надлежни на аеродрому у Манчестеру такође истражују.

Извор: Вечерње новости