latinica  ћирилица
30/08/2017 |  12:35 | Аутор: РТРС

Не заваравајте се: Ово је најгоре поврће за мршављење

Ако желите да сачувате добро здравље и учините највише што можете за косу и нокте, ваша исхрана би требало да буде заснована на поврћу које је пуно витамина и минерала и често нискокалорично.
Поврће - Фото: илустрација
ПоврћеФото: илустрација

Многи нутриционисти често клијентима говоре да могу да једу поврћа колико год желе, што и није у потпуности тачно, откривају стручњаци Харвардове Школе за јавно здравље "Т.Х. Чан", који су спровели истраживање у вези са навикама у исхрани 130.000 одраслих људи.

Истраживање је трајало 20 година, а сваке четири године испитаници су извјештавали научнике о својим навикама и се мјерили килажу сваке двије године како би истраживачи могли да забиљеже због чега су се угојили, задржали исту килажу или смршали.

Захваљујући детаљним подацима, истраживачи су успјели да издвоје намирнице које лоше утичу на нашу фигуру, а међу њима се нашло и поврће које су прогласили као најгоре.

Ријеч је о кукуруз, поред којег се на листи нашло и остало поврће пуно скроба, попут кромпира и грашка, пише "She Finds".

Ако желите да смршате или задржите тренутку килажу, држите се, дакле, зеленог поврћа, паприка и шаргарепе, а скроб оставите за неке боље дане.

Извор: Б92, Агенције