latinica  ћирилица
31/07/2017 |  12:04 | Аутор: РТРС

Осигурала чуло укуса на 1,3 милиона долара!

Израда чоколаде је ако нисте знали ,заправо представља праву малу науку али и умјетност. А за тако нешто веома важну улогу у производњи чоколаде чине дегустатори ....
Какао - Фото: Screenshot
КакаоФото: Screenshot

Тако они који раде као дегустатори чоколаде својим устима морају да имају истанчан и одличан осјећај за укус чоколаде, јер морају да тестирају температуру чоколаде на којој се она топи, њену текстуру и укус наравно!

Као дио својих иновација, главни чоколатијери и инжињери из Cadbury  компаније својим чоколадама посвећују много више пажње од других, ако би њихова слатка посластица увијек била савршена и нудила својим љубитељима префињени укус по ком су познати широм свијета.

Дегустаторка и стручњак за чоколаду Hayleigh Curtis  и њено чуло укуса имају велики и веома битан удио у овом процесу, дегустације као и прављења чоколаде у компанији Cadbury.

Тако је чуло укуса дегустарторке Hejli Kurtis осигурано на око милион фунти или прецизније на 1.337.160 америчких долара.

У њеној осигуравајућој полиси са компанијом Lioyd стоји да се Хејли мора одрећи љуте хране, одређене врсте риба и пића.

Такође дио осигуравајућег уговора који је потписала садржао је и клаузулу у којој је прописано да се она никада не смије бавити гутањем мачева, мада како она каже о томе никада и није размишљала.

Lioyd осигуравајућа кућа позната је по осигравању чудних дијелова тијела, попут ногу, руку, зуба и гласних жица. Ипак, осигурање чула укуса је и за њих било једно ново осигуравајуће искуство!