latinica  ћирилица
28/07/2017 |  17:26 ⇒ 19:01 | Аутор: РТРС

Одржан свјетски конгрес Дједа Мразова

Дједа Мразеви из бројних земаља одржали су у Копенхагену традиционални годишњи конгрес.
Одржан свјетски конгрес Дједа Мразова (Фото: blangua.com) -
Одржан свјетски конгрес Дједа Мразова (Фото: blangua.com)


У Копенхагену традиционално је одржан годишњи свјетски конгрес Дједа Мразова и тамо се окупило на стотине мушкараца са дугим бијелим брадама, обученим у црвено.

Дједа Мразови из цијелог свијета долазе у забавни парк Бакен, у сјеверном дијелу данске престонице, преноси агенција "УПИ".

Учесници су дошли из Данске, Норвешке, Шведске, Гренланда, Шпаније, Њемачке, Америке и Јапана.

- Свјетски конгрес је професионални форум, али и друштвена активност Дједа Мразова широм свијета. Они долазе са разних страна и могу са колегама да размијене искуства – пише у знаничном саопштењу конгреса.

На идеју да се несвакидашњи конгрес одржава у сред љета дошао је забављач професор Трибини јер је мислио да Божић треба да се прославља више од једном годишње.

Дједа Мразови, Божићне виле, патуљци и бројни посматрачи из бројних земаља возе се на ролеркостерима, проводе вријеме на плажи и учествују у активностима везаним за зимски празник.

Ове године конгрес се одржавао од 24. до 27. јула, а посљедњег дана сви су могли да уживају у паради.

Улаз је увијек бесплатан за све Дједа Мразове, али само ако се појаве у костиму, активно учествују у парадама и активностима и ако се уздржавају ачкохола и цигарета кад су "на дружности".

Извор: Вечерње новости