latinica  ћирилица
18/07/2017 |  08:41 ⇒ 08:43 | Аутор: РТРС

Пијани Пољак направио "сцену" у авиону

Један пијани Пољак био је ноћас толико нестрпљив да на лету из Велике Британије изађе на родно тло да је током слијетања на аеродром у Гдањску на сејверу Пољске одбио да се веже и покушао је силом да отвори врата авиона.

Остале путнике на лету из Донкастера у Гдањск у ноћи између недјеље и понедјељка, тај 33-годишњи Пољак преплашио је већ када је агресивно одбио упутства стјуардеса да остане на мјесту и веже се када се авион приближавао писти аеродрома у Гдањску.

"Устао је и на крају је пришао бочним вратима авиона и покушао да их отвори што му на срећу није успјело јер врата имају обезбјење за сличне ситуације. Можемо да замислимо какве тренутке страха су преживљавали остали путници", рекао је листу Газета виборча портпарол Граничне страже у Гдањску Тадеуш Грухала.

Чим је авион слетеи по Пољака је дошла гранична стража а он је без отпора пристао да изађе из авиона али када је приведен агресивно је одбијао тест на алкохол који су му измјерили тек у трезнилиштву - 2,76 промила алкохола у крви.

Када се отријезнио и пробудио, није се уопште сјећао изгреда и без протеста је платио казну од 110 евра.

Извор: Б92