latinica  ћирилица
14/07/2017 |  15:30 ⇒ 16:07 | Аутор: РТРС

Ђоковић у завојима напустио Вимблдон

Новак Ђоковић на тужан начин завршио је наступ на Вимблдону, првом предајом на неком од Гренд Слем турнира послије осам година.
Новак Ђоковић - Фото: РТРС
Новак ЂоковићФото: РТРС

Посљедњи пут на тако нешто био је принуђен још 2009. године на Аустралијан Опену, када је предао меч Ендију Родику.

Бол у лакту био је прејак, па је морао да се извини Томашу Бердиху већ на старту другог сета и опрости се од потенцијалне борбе за велико финале. Послије меча, на конференцији за медије, постало је јасно да се не ради о нимало безазленом проблему.

Због болова у десном лакту најбољи српски спортиста у историји, испоставило се, и игра доста слабије у посљедњих годину дана, а о озбиљности повреде свједочи и слика направљена у тренутку када Новак улази у ауто и напушта комплекс Олд Енгланд Клуба – са завојем на руци, али и осмјехом на лицу.

- Није раме, него лакат који ме мучи већ годину и по дана. Због тога сам морао да предам Вимблдон. Покушао сам све да га опоравим од уторак и био сам способан да играм неких 30 минута. Код форхенда и сервиса сам осјећао највише и није било сврхе да наставим - рекао је Новак послије предаје.

Новак је најавио детаљне тестове и разговоре са водећим стручњацима за овакве врсте повреда, а његовим поштоваоцима  остаје нада да ће бити потпуно спреман барем за други дио америчке турнеје, као и сам финиш такмичења у Дејвис Купу.

Извор: Агенције