latinica  ћирилица
04/07/2017 |  08:46 ⇒ 08:52 | Аутор: РТРС

Најмањи град има само четири становника (ВИДЕО)

Градић Тилт Коув у канадској провинцији Њуфаундленд и Лабрадор има само четири становника.
Канада - Фото: Screenshot/YouTube
КанадаФото: Screenshot/YouTube

Маргарет Колинс је задужена за администрацију, њен супруг Дон је градоначелник, а њихове једине комшије, истовремено и рођаци су градски вјећници.
 
- Ми плаћамо порезе редовно, затим добијамо какву-такву помоћ од Владе, па још некако преживљавамо - рекла је Маргарет.

Међутим, посљедњих неколико година Тилт се бори са губитком становништва, након што је преминула Маргаретина свекрва, а и мајка, а једна старија становница се одселила десетак километара даље у насељеније мјесто.

Маргарет се бави администрацијом у Тилту и плаћа рачуне за два стуба јавне расвете, градску воду за преостала два домаћинства, одношење ђубрета и чишћење снијега током зиме. Заједно са својим мужем она се бави и градским музејем, али током зимских дана ту и нема много посла. Улица у којој живе поред својих рођака је посљедња на листи приоритета за чишћење снијега, зато што у граду нема дјеце.

- Баш много напада снијег и то је можда једина лоша ствар овог града - каже Маргарет.

Када се вријеме мало прољепша, број становника се повећа, па их буде за десетак више. Долазе им и бројни туристи управо због тога што Тилт Коув представља најмањи град у Канади.

- Долазе туристи. Желе да се сликају поред знака на ком пише име града - наводи Маргарет.

Некада је овај градић имао биоскоп, салу за куглање, дискотеку итд. А сада, само два брачна пара у педесетим годинама, који се забављају играјући карте.

- Сви старимо и знамо шта ће се догодити. Засад смо још овдје. Има предности кад живите у тако малом граду. Ми познајемо све наше комшије - закључила је шаљиво Маргарет.

Извор: Агенције