latinica  ћирилица
22/06/2017 |  18:55 | Аутор: РТРС

Дјечаци из протеста дошли у школу у сукњама (ВИДЕО)

Тридесетак ђака једне средње школе у британском граду Ексетеру дошло је у школу у сукњама, пошто им није дозвољено да по врућини носе шортсеве, а не обавезно панталоне. Ученици Академије ИСЦА тражили су дозволу да своју школску униформу прилагоде великој врућини која је тамо ових дана.
Дјечаци дошли у сукњама у школу (Фото: SWNS:South West News Servicе) -
Дјечаци дошли у сукњама у школу (Фото: SWNS:South West News Servicе)

По ријечима ђака, идеју да протестују добили су од саме директорке школе, мада је један од ђака рекао да не мисли да им је директорка озбиљно предложила да умјесто дугачких панталона, не носе шортсеве, него - сукње. Ученици се надају да ће протестом навести школу да размотри своју политику о шортсевима.

Директорка школе Ејми Мичел је рекла да шортсеви нису дио униформе за дјечаке и да неће уводити промјене без претходних консултација и са ђацима и са породицама.

"Схватамо да је претходних неколико дана било изузетно вруће и радимо најбоље што можемо да омогућимо и ученицима и запосленима да им буде што удобније", рекла је Мичел, али је додала да ће размотрити промјену униформе.

Школски прописи о униформама утврђују да дјечаци носе панталоне, а дјевојчице или панталоне или кариране сукње. Кошуље могу да извуку из панталона само у учионици и да скину кравате, али морају да их стално имају са собом.

Извор: Бета