latinica  ћирилица
24/05/2017 |  10:43 ⇒ 10:48 | Аутор: РТРС

Син тужио оца суду јер му није давао довољно новца

Британац Дејв Дејвес је 2011.године на лутрији освојио џек пот у износу од 101 милион фунти.
Син тужио оца што му није давао довољно новца - Фото: nezavisne novine
Син тужио оца што му није давао довољно новцаФото: nezavisne novine

Током двије године, Дејв је сину Мајклу дао више од 1,5 милона фунти од лутријског добитка, али то његовом сину није било довљно те је одлучио да тужи оца.

Дејвов син Мајкл је пребрзо трошио очев новац на разне глупости и луксуз, те је Дејв одлучио престати финансирати сина.

Маклу се то није свидјело, па је одлучио свог оца тужити суду у Лондону јер је сматрао да се отац мора бринути за њега све док он - његов син буде жив.

Судска тужба базирала се на чињеници да је Дејв више пута понављао свом сину да ће "бити збринут без обзира на све".

Ипак, на суду је речено како је Дејв Дејвес одмах након освајања добитка, исплатио синовима Мајклу и Метјуу, као још деветорици блиских рођака и пријатеља по милион фунти, за што је сматрао да је свима довољно за цијели живот.

Али Мајкл је са својим партнером купио кућу од 550.000 фунти, те је трошио од 20.000 до 30.000 фунти недјељно на луксуз и проводе те трошио и по 1.000 фунти на разну робу.

Уз то, Мајкл је дао отказ на послу у ИТ индустрији, а на суду је казао како га је отац увјеравао да је то у реду. Помајка га је савјетовала да престане јести у елитним ресторанима и да радије иде у Мек Доналдс.

Након што је потрошио први милион, Дејв је Мајклу наставио давати новац, но када је видио да то више нема смисла, одлучио је да прекине да даје новац сину.

Мајкл је на суду изјавио како је примјетио промјену у ставу својих родитеља: "С временом су се од скромних људи преоркенули у снобове; очекивали су да их људи третирају другачије због новца ког имају".

Суд је оптужбе одбацио као тотално неосноване, а судија је образложила одбацивање бизарне тужбе против оца ријечима: "Мајклу су пружена сва средства за угодан и лагодан живот, али он из личних разлога није искористио ту прилику."

Тако је Мајкл остао на крају и званичним путем без финасија оца односно стављена је и судска тачка на његову алавост.

Извор: Агенције