latinica  ћирилица
11/04/2017 |  19:07 ⇒ 19:11 | Аутор: РТРС

Јапанци чекају у реду да пробају резанце и кнедле са инсектима (ВИДЕО)

У руралним срединама у Јапану, једно од традиционалних јела су резанци и кнедле са инсектима, а када је ресторан Наги у Токију ставио у понуду јело таквог типа, људи су чекали у реду да то пробају.
Резанци са инсектима - Фото: Screenshot/YouTube
Резанци са инсектимаФото: Screenshot/YouTube

Радознали ентузијасти окупили су се и направили ред испред тог ресторана само да би добили прилику да имају један прилично бизаран оброк, преноси Мирор.

Први посјетиоци су били и најсрећнији јер су управо они пробали традиционално јапанско јело, резанце или кнедле са инсектима.

На догађају који је трајао само један дан, људи су могли да умачу кнедле у супу по свом избору. Супе су садржале цврчке, скакавце или свилене бубе у праху.

За овај догађај, ресторан се одлучио зато што су прошле године организовали нешто слично, а тада су у понуди били скакавци са резанцима.

Јута Синохара која иначе организује догађаје када људи једу инсекте жели да се та традиција прошири по цијелом Јапану, али и по цијелом свијету.

Потпуни оброк овдје садржао је резанце са инсектима, чинију риже са скакавцима, прољећне ролнице са прженим црвима и сладолед са укусом праха од инсеката.

Извор: Вечерње новости