latinica  ћирилица
31/03/2017 |  13:22 ⇒ 13:50 | Аутор: РТРС

На овај аутомобил се мора чекати 4 године! (ФОТО)

Кенигсег је једна од напрестижнијих и најексклузивнијих аутомобилских марки на свијету.
Луксузни спортски аутомобил - Koenigsegg - Фото: B92
Луксузни спортски аутомобил - KoenigseggФото: B92

Да би постали власник једног од суперспортских аутомобила ове компаније морате бити веома богати, али и спремни на вишегодишње чекање на испоруку.

Осим седмоцифрене суме у еврима или доларима колико кошта овај аутомобил - будући власник мора и да се "наоружа" стрпљењем, јер се на испоруку чека и неколико година.

На недавно одржаном сајму у Женеви, власник компаније Кристијан вон Кенигсег, открио је да је вријеме чекања на нову Агеру четири до пет година.

Аутомобил Кенигсег

- Тренутно купац мора да сачека четири године на испоруку аутомобила. Циљ нам је да листу чекања скратимо, јер је све теже некоме продати ауто ако му кажете да мора да се стрпи пет година прије него што сједне за његов управљач - каже власник.

До тако дугог чекања долази због мале годишње производње. Компанија тренутно израђује 16-20 аутомобила сваке године, а циљ им је да у 2017. производњу повећају на 25 возила.

Он се нада да ће у наредних неколико година годишња производња достићи број од 30 суперспортских аутомобила. На тај начин период чекања би био скраћен за годину-двије.

Извор: Агенције