latinica  ћирилица
28/03/2017 |  11:06 ⇒ 12:30 | Аутор: РТРС

Продата кућа у којој је рођен Трамп

Кућа у њујоршкој четврти Квинс у којој је амерички предсједник Доналд Трамп провео дјетињство продата је непознатом купцу за 2,14 милиона долара, што је одлична цијена за тај кварт.
Продата кућа у којој је рођен Трамп (фото: Тwitter) -
Продата кућа у којој је рођен Трамп (фото: Тwitter)

Кућа коју је Трампов отац Фред 1940. године изградио у имућном дијелу Квинса, била је дом садашњег предсједника САД током прве четири године његовог живота, а адреса на којој се она налази наведена је у његовом изводу из матичне књиге рођених, преноси АФП.

Двоспратна кућа у тјудорском стилу, украшена црвеном циглом, продата је јуче на аукцији по 54 одсто вишој цијени од оне у децембру, када ју је један инвеститор некретнина платио 1,39 милиона долара.

Кућа од 186 квадратних метара има пет спаваћих соба и пет купатила.

Иако су друге сличне куће у том крају процијењене на око 1,6 милиона долара, коначна цијена некадашње Трампове резиденције је нижа него што се надала агенција која ју је ставила на продају, јер је очекивано да би могла достићи и цијену од три милиона долара.

Претходни власници куће који имају ресторан на Менхетну намјеравали су да је ставе на аукцију у октобру, али су је повукли са тржишта када се указала шанса да јој Трампова побједа може повећати цијену.

Иако скроман у поређењу са садашњим раскошним Трамповим небодером у Петој авенији, његов први дом је сада, ипак, дио америчке предсједничке историје, закључује АФП.

Извор: Танјуг