latinica  ћирилица
18/02/2017 |  16:42 ⇒ 21/02/2017 | 14:17 | Аутор: РТРС

Удружење жена жртава рата Српске додијелило захвалницу РТРС-у (ФОТО/ВИДЕО)

Удружење жена жртава рата Републике Српске додијелило је захвалницу Јавном сервису Републике Српске.
Захвалница РТРС-у - Фото: РТРС
Захвалница РТРС-уФото: РТРС

На трећој редовној и изборној скупштини одржаној у Бањалуци 18. фебруара, Удружење жена жртава рата Републике Српске додијелило је захвалницу Милану Петковићу, аутору серијала "Исповијести", Редакцији документарног програма РТРС-а.

Захвалница Милану Петковићу (Фото: РТРС)

Радио-телевизији Републике Српске је показала највише слуха за рад Удружења. РТРС је до сада урадио пет прича и наставља причати о женама жртвама мучења, силовања и свих других врста тортура.

РТРС то осјећа као обавезу према српским жртвама рата, али и према истини која је још скривена од великог дијела свјетске јавности.

Милан Трбојевић прима захвалницу у име РТРС-а (Фото: РТРС)

Удружење жена жртава рата Републике Српске је основано у Броду 2012. године, а конститутивна сједница је одржана у Средњошколском центру који је у протеклом рату кориштен као сабирни центар за Србе са подручја бродске регије.

Удружење жена жртава рата Републике Српске је прво самостално удружење које окупља жене српске и других националности, које су током Одбрамбено-отаџбинског рата заједно преживјеле разне врсте злостављања - застрашивање, премлаћивање, силовање у логорима, затворима и сабирним центрима.