latinica  ћирилица
06/02/2017 |  12:09 ⇒ 12:31 | Аутор: РТРС

"Кад може Трамп водити Америку, могу и ја бити замјеник начелника Сребренице"

Емин Бектић из сребреничког села Јасенова данас је на протокол општине Сребреница поднио "приједлог за именовање" у коме нуди своју помоћ за рјешавање проблема избора замјеника начелника општине и нуди да њега именују на ту функцију.
Емин Бектић - Фото: СРНА
Емин БектићФото: СРНА

"Као савјестан грађанин ове општине, у намјери да вам помогнем у рјешавању горућих проблема, одлучио сам да вам понудим рјешење. С обзиром на то да није попуњено мјесто замјеника начелника општине, а због тог мјеста је настала велика гужва и завада међу општинарима, предлажем вам да мене именујете на ту функцију док се ви не договорите", навео је Бектић у својој пријави.

Он даље наводи да за свој рад не тражи плату, да ће радити волонтерски и да гарантује да ће "смирити ситуацију у Сребреници".

Бектић сматра да има довољно искуства и знања за ту позицију.

"Познајем балканске језике, оријенталистику, 50 одсто њемачког језика, ромски језик, а иначе сам самозвани професор историје и посједујем бројне друге вјештине и врлине", навео је Бектић у свом "приједлогу за именовање".

Он је изјавио Срни да на овај начин жели да допринесе смиривању тензија међу бошњачким политичарима који су се завадили око избора на мјесто замјеника начелника општине.

"Кад /Доналд/ Трамп може водити Америку, а исто смо годиште, могу и ја, као њемачки пензионер, волонтерски обављати дужност замјеника начелника општине Сребреница и дати допринос да се превазиђу настале тензије, смири стање и нормализује рад општинске власти у пуном капацитету јер имам способност да остварим добру комуникацију са свим људима", поручио је Бектић.

Он је заљубљеник у коње и посједује ергелу од 12 грла, те организује школу јахања у свом селу, а бави се и експлоатацијом дрвета.

Извор: СРНА