latinica  ћирилица
17/01/2017 |  12:02 ⇒ 12:02 | Аутор: РТРС

Ретривер 20 сати одржавао власника у животу

Послије примјера златне ретриверке Келси, која свог газду након што претрпио изузетно озбиљну повреду врата гријала и одржавала у животу пуних 20 часова, није ни чудо да пси носе титулу човјековог најбољег пријатеља.
Келси и Боб - Фото: РТС
Келси и БобФото: РТС

Човек по имену Боб, који није желио да открива своје презиме, изашао је из своје куће у Мичигену да донесе дрва за ватру, али се оклизнуо на степеницама и задобио озбиљну повреду врата.

С обзиром да је његова супруга била код болесних родитеља и имајући на себи само доњи дио пиџаме, папуче и мајицу и оставши паралисан у снијегу, Бобу се није писало добро.

Онда је у помоћ пристигла његова златна ретриверка Келси.

„Викао сам и тражио помоћ, али је било вече пред Нову годину и најближи комшија удаљен око 400 метара. Ипак, Келси је одмах дошла. До јутра ми је глас потпуно нестао, али Келси није престајала да лаје“, испричао је Боб у болници након операције.

Келси се ниједног тренутка није одвајала од њега, лежећи на њему и грејући. Осим тога, стално га је лизала и одржавала будним.

„Наставила је да лаје, али никада ме није напустила. Грејала ме и држала будним“, рекао је Боб, који је провео 19 сати на хладноћи. Тек око 18.30 поподне 1. јануара Келси је успјела да лајањем дозове комшију.

Доктори су остали изненађени да Боб уопште није имао промрзлине упркос чињеници да је провео толико времена напољу.

Неурохирург Чејм Колен, који је оперисао Боба, каже да је презадовољан брзином његовог опоравка. „Послије операције почео је да помјера екстремитете са приличном снагом“, објаснио је Колен.

Извор: РТС, Дејли телеграф