latinica  ћирилица
22/11/2016 |  21:33 | Аутор: РТРС

Лондон: Четнички хотел пун Хрвата

У Луксузном кварту Холанд парк у Лондону, налази се четнички хотел "Равна гора" који, захваљујући скупој локацији и јефтином ноћењу (између 87 и 111 евра), привлачи велик број гостију.

Менаџерка "Равне горе" Мелита, која у хотелу станује са својим супругом, у Лондон је побјегла од рата у Југославији, каже да је у хотелу, које је име добио по четничком покрету, ноће и Хрвати.

Портал Индеx.хр је одлучио да то провјери.

Иначе, портал пише да је власник хотела Покрет српских четника Равна гора, који осим овог посједује још два хотела.

Лондонски четнички хотел назвао је измишљени студент историје Хрвоје, који се представио као организатор лондонскпг сусрета историчара из Хрватске и БиХ.

Након неколико секунди јавио се женски глас са друге стране. Након прилично лошег енглеског, кад је чула одакле је позив, кратко је рекла "Можете причати и хрватски". "Хрвоје" јој је објаснио да се у Лондону организује сусрет историчара из Хрватске и БиХ и да би вољели да резервишу собе.

- То би било у травњу - рекли су жени с друге стране.

- А који је то мјесец - питала је она.

- Четврти - одговорио је.

Ничим није одала збуњеност или заинтересованост што у хотел стижу студенти историје из Хрватске. Објаснила је какве собе имају, колико се крећу цијене и понудила датум резервације.

Питали су је да ли хотел има конференцијску дворану и да ли је могућа организација домјенка у хотелу "Равна Гора".

- Што је то - питала је жена.

- Ручак, мала прослава - кратко су јој описали шта значи домјеник. На крају су се договорили да ће се чути око детаља.

Жени у четничком хотелу у Лондону, очигледно, уопште не смета што су је звали из Хрватске и што би у њеном хотелу организовали конференцију о историји.

Идеологија је идеологија, а новац је новац, констатује хрватски портал.

Извор: Мондо