latinica  ћирилица
14/11/2016 |  15:44 | Аутор: РТРС

Требињска болница међу организованијим у Српској

Ојачаним љекарским кадром, савременом опремом и стварањем бољих услова за боравак пацијената током хоспитализације, Болница у Требињу сврстана је као једна од организованијих здравствених установа у Републици Српској, рекао је директор Болнице Васо Мијановић на прослави крсне славе установе - Свети Врачеви Козма и Дамјан.
Болница Требиње - Фото: СРНА
Болница ТребињеФото: СРНА

Мијановић је истакао да је требињска Болница усвојила петогодишњи стратешки план чији је циљ да здравствена заштита буде подигнута на још виши ниво, те да буду сагледане могућности лијечења болести због којих пацијенти из источне Херцеговине траже љекарску помоћ у другим центрима.

"Ускоро ћемо инсталирати магнетну резонанцу посредством система јавно-приватног партнерста, а пацијенти ће имати на располагању и савремену ангио салу за коронарографију и катетеризације", каже Мијановић.

Он је додао да ће до половине фебруара наредне године бити завршен нови дијализни центар за лијечење свих корисника ове здравствене установе.

"У Болници је у протеклом периоду уведена и тромболистичка терапија, што је омогућило да се пацијентима који имају мождани удар, а јаве се у року од два сата од првих симптома, пружи адекватна медицинска помоћ", рекао је Мијановић.

Мијановић је нагласио да нову опрему прати и адекватан кадар, те да су већ обезбијеђени доласци еминентних љекара из других центара, односно доласци нових специјалиста и субспецијалиста – кардиолога, дерматовенеролога, гинеколога, радиолога, а очекује се и долазак неуролога.

Он каже да ће ускоро почети адаптација фасаде и замјена прозора и врата на главној згради Болнице, као и на три ламеле овог објекта, а све у оквиру пројекта енергетске ефикасности.

Славски колач преломио је старјешина Саборног храма у Требињу Младен Жуловић, а крсној слави Болнице присуствовао је нови градоначелник Требиња Лука Петровић, те представници привредног, политичког и културног живота града.

Извор: СРНА