latinica  ћирилица
14/11/2016 |  15:36 | Аутор: РТРС

Мед и цимет - шта све лијечи ова укусна комбинација?

Научници тврде да је мед врло ефикасан у лијечењу бројних болести, а када се комбинује с циметом постаје смртоносно оружје за вирусе, висок ниво холестерола, шећера у крви и других непријатеља за наше здравље.
Мед и цимет за ваше здравље - Фото: илустрација
Мед и цимет за ваше здрављеФото: илустрација

Срчана обољења

Направите пасту од меда и цимета. Мажите је на кришке хљеба умјесто мармеладе и редовно једите за доручак. То ће смањити ниво холестерола у артеријама и спријечити инфаркт.

Артритис

Додајте двије велике кашике меда и једну кашику цимета у чашу с топлом водом. Пијте ујутро и увече. Када се редовно конзумира, може да помогне као лијек против рака, па чак и излијечи хронични артритис.

Инфекција жучне кесе

Помијешајте двије веће кашике цимета и једну кашику меда у чаши с млаком водом. Пијте ову мјешавину сваки дан, која ће уништити микробе у жучној кеси.

Холестерол

Помјешајте два веће кашике меда и три кашике цимета у великој чаши с чајем. Када ово будете пили, ниво холестерола ће се смањити за 10 одсто за само два сата.

Прехлада

Ако имате прехладу, узмите једну велику кашику меда са 1/4 кашиком цимета. Узимајте ову мјешавину три дана заредом. То ће ријешити прехладу, хронични кашаљ и зачепљење синуса.

Болови у стомаку

Мед у комбинацији с циметом ће елиминисати болове у стомаку. Редовним узимањем је могуће уклонити чир на желуцу.

Имунолошки систем

Редовно конзумирање меда и цимета у праху јача имунитет и штити организам од бактерија и вируса.

Грипа

Шпански љекари су открили да мед садржи природне састојке који убијају вирусе и штите од грипа.

Губитак тежине

Кувајте чашу воде с медом и циметом у праху и пијте свако јутро на празан желудац пола сата прије доручка. Када се редовно конзумира, помаже у губљењу килограма.

Задах

Сваког јутра исперите уста топлом водом у коју сте додали једну кашику меда и цимета. Ова мјешавина помоћи ће вам да одржите свјеж дах цио дан.

Извор: Агенције