latinica  ћирилица
10/11/2016 |  16:08 | Аутор: РТРС

Ферејџ: Дођи Доналде, али немој пипкати Терезу!

Некадашњи лидер "Брегзита" Нејџел Ферејџ позвао је новоизабраног америчког предсједника Доналда Трампа да посјети Велику Британију и замолио га да "не пипка" премијера Терезу Меј.
Најџел Ферејџ и Доналд Трамп  (Фото:thensun.co.uk) -
Најџел Ферејџ и Доналд Трамп (Фото:thensun.co.uk)

У интервјуу за "Токспорт радио", Ферејџ се нашалио: "Ево, сада ћу постати дипломата. Трамп, дођи и проћаскај са Терезом, али, забога, немој је дирати".

Ферејџ је тако прокоментарисао скандал од прије неколико седмица када се у америчкој јавности појавио снимак Трампа из 2005. године, на коме се он хвали како женама може да ради шта год хоће.

"Аутоматски ме привлачи љепота, само их почнем љубити. То је као магнет. Само пољубим. Уопште не чекам. Кад си звијезда, онда ти то дозволе", рекао је тада Трамп.

Ферејџ је подржао Трампа током његове кампање за Бијелу кућу и оцијенио да је Трампова побједа "Брегзит два".

Јуче се појавила информација како Ферејџ размишља о ангажману у Бијелој кући. Он је навео да би желио да постане "Трампов амбасадор у ЕУ".

За сада није јасно да ли се Ферејџ само нашалио, наводе политички портали, пошто је познато да је у латентном сукобу са челницима Европског парламента, поготовом након "Брегзита".

Ферејџ је радио као консултант у Трамповој кампањи.

Извор: СРНА