latinica  ћирилица
28/09/2016 |  16:13 ⇒ 29/09/2016 | 21:46 | Аутор: РТРС

Почиње снимање серије "Сенке Балкана" (ВИДЕО)

Снимање игране серије "Сенке Балкана" почиње 1. октобра на локацији Баранда код Београда, а биће снимана и на локацијама у Бањалуци, Требињу и на Мањачи, Санкт Петербургу, Бечу, Женеви.
Почиње снимање ТВ серије "Сенке Балкана" - Фото: РТРС
Почиње снимање ТВ серије "Сенке Балкана"Фото: РТРС

Серија која се снима у копродукцји РТРС-а и РТС-а имаће 11 епизода, играће велики број глумаца из Србије, Републике Српске, Хрватске, Македноније и Русије. 

Политички трилер, са елементима мистике, комбиновање стварних и измишљених догађаја, историјских личности и фитивним ликовима. "Сенке Балкана "прате турбулентан период 1928. године, који завршава убиством посланика у Скупштини Краљевине СХС и увођењем "шетстојануарске диктатуре". Редитељ и главни глумац Драган Бјелогрилић каже није било лако - припреме трају већ годину.

- Два пута смо били на ивици да одустанемо од пројекта, јер је дјеловало немогуће да можемо да снимимо све што смо замислили. Дјеловало је прекомпликовано, али некако смо се изборили и главни посао нам тек предстоји - рекао је Бјелогрлић.

Од новембра глумачка екипа сели се у Републику Српску, најприје у Бањалуку, а затим у Требиње.

Генерални директор РТРС-а Драшко Милиновић (Фото: РТРС)

- Неколико наших глумаца ће се појављивати, колико смо обавијештени, у свим епизодама. То је био циљ Радио-телевизије Републике Српске која учестувује у овом великом пројекту. Надам се да ће се ова сарадња одликовати једном квалитетном серијом - рекао је генерални директор РТРС-а, Драшко Милиновић.

Почиње снимање ТВ серије "Сенке Балкана" (Фото: РТРС)

У серији ћемо гледати и глумачка имена из Српске, међу којима су Николина Фригановић, Слађана Златић, Александар Стојковић.

Почиње снимање ТВ серије "Сенке Балкана" (Фото: РТРС)

- То је одличан сценарио. Мени се јако допао. Ја сам прочитао осам епизода, одлична је, јер има елементе трилера, духовита је, добро расписана, добре су реплике, биће велика одговорност зато што треба оживјети ту епоху - рекао је Стојковић.

Почиње снимање ТВ серије "Сенке Балкана" (Фото: РТРС)

Цијели серијал замишљен је у три сезоне, да покрије период од 1928. до 1940.године. Прва сезона серије "Сенке Балкана" биће емитована на прољеће сљедеће године.