latinica  ћирилица
04/09/2016 |  09:13 | Аутор: РТС

"Супермоћи" особа са нултом крвном групом

Особе са нултом крвном групом су посебне, али не само због тога што њихову крв могу да приме сви, а они искључиво нулту.

Та група чини "власника" другачијим од осталих, између осталог, и због тога што је подложнији одређеним инфекцијама. Поједине карактеристике оних који имају такву крв толико су пожељне да неки стручњаци, додуше у шали, кажу да је ријеч о супермоћима.

Као "најбољи у природи", ови људи су рођени лидери и лако се одлучују на акцију на послу, витални су, фокусирани, способни и успјешни.

Са друге стране, мање су отпорни на неке болести попут хипотироидизма и других проблема са тироидном жлијездом, затим, често имају чир, као и мањак јода.

То даље води до других здравствених проблема, најчешће гојазности и задржавања воде у тијелу, указују стручњаци.

Анксиозност их чини понекад бијесним, а често су хиперактивни и индискретни.

Лоша исхрана, недовољна физичка активност и друге лоше навике чини их беспомоћним пред "лошим" метаболичким процесима, као што је лоша функција тироидне жлијезде и инсулинска резистенција и вишак килограма.

У поређењу са онима који имају другу крвну групу, припадници нулте често имају повишену количину желудачне киселине, због чега су склонији чиревима и стомачним проблемима.

Требало би да се држе подаље од кофеина и алкохола. Кофеин може имати деструктивно дејство због тога што повећава ниво адреналина, који је већ повишен код особа нулте групе.

Савјетује им се да вјежбају три до четири пута недјељно.

Послодавци у Јапану више траже оне са нултом групом

У Јапану, нулта крвна група доводи се у везу са одређеним карактерним особинама. На разговору за посао, потенцијални запослени често треба да каже коју крвну групу има.

Особе са нултом групом послодавци виде као способне, посвећене, пажљиве, као и да су у току са новинама. Влада мишљење и да су бољи и паметнији студенти од других.

Таква слика резултат је чињенице да су њихови преци били одлични ловци са већом шансом за преживљавање захваљујући способности да процијене услове у окружењу.