latinica  ћирилица
06/08/2016 |  19:32 | Аутор: sputniknews.com

Роботи диносауруси замјењују особље у јапанском хотелу (ВИДЕО)

Хотел „Хен на“ у јапанској префектури Нагасаки смислио је управо оно што је захтјевна клијентела тражила — роботе диносаурусе.
Роботи особље у јапанском хотелу (Фото:homecrux.com) -
Роботи особље у јапанском хотелу (Фото:homecrux.com)

Хотел је смјештен поред тематског парка и прошлог лета управа хотела представила је диносауруса-андроида који дочекује госте и извршава неке обавезе запослених.

„Хен на“ већ има репутацију у Јапану због замјењивања људског особља роботима.

Компанија „Хуис тен бош“, која је власник хотела, била је инспирисана успехом своје коцке, одлучила је да отвори трећи хотел у префектури Аичи, а затим и четврти у Осаки до краја сљедеће године.

До марта 2017. компанија планира да заврши свој други хотел у близини токијског Дизниленда.

"И Токио и Осака имају мањак хотела“, рекао је предсједник „Хуис тен боша“ Хидео Савада. „Хотели ће имати велики успјех, пошто ће бити изграђени у близини изванредних забавних паркова“.

Хотел који ће се налазити у близини Токија имаће сто соба. На рецепцији ће два робота-диносауруса и женски андроид поздрављати госте, наводи Асахи Шимбун.

Према ријечима власника компаније, то ће омогућити да смање број особља, па ће умјесто потребних двадесет људи, у хотелу радити само шест. И то је само зато што власници не вјерују да ће роботи добро чистити хотел.