latinica  ћирилица
19/07/2016 |  15:43 | Аутор: ТАНЈУГ

На аукцији локне и хаљине Мерилин Монро

Увојци косе и хаљине Мерилин Монро биће понуђене на аукцији ове јесени, а процјењује се да би двије локне славне глумице могле да буду продате по цијени од чак 8.000 долара, преноси АП.

Праменове Мерилинине косе сачувала је Фрида Хал, њена обожаватељка која јој је постала и пријатељица, а локне је, уз глумичину сагласност, добила од њеног фризера прије него што је Мерилин преминула 1962. године.

Локне, које се чувају у посебној кутији заштићене од УВ зрака, изложиће кућа "Џулијен'с аукшенс" 19. и 20. новембра у Лос Анђелесу.

Кућа која организује аукцију наводи да су двије жене биле дугогодишње пријатељице и да је Фрида Хал имала неуобичајено близак приступ личном и професионалном животу Мерилин Монро.

На аукцији ће бити понуђени и Мерилинини предмети које посједују умјетнички директор "Екчерс студија" Ли Стразберг и британски колекционар Дејвид Гејнзборо-Робертс, за кога се вјерује да има највећу приватну колекцију глумичиних костима.

Цијене предмета који ће се наћи на аукцији крећу се од 3.000 до 600.000 долара, а међу њима се налази и провидна црна хаљина са шљокицама коју је Мерилин носила у филму "Неки то воле вруће" и ружичаста ланена хаљина из трилера "Нијагара".

На аукцији ће бити изложена и велика колекција Мерилининх фотографија са премијере фима "Источно од раја" из 1955. године.