latinica  ћирилица
13/07/2016 |  16:36 ⇒ 21:02 | Аутор: РТРС

Додик: Референдум о Дану Републике 25. септембра (ВИДЕО)

СНСД, ДНС и СП усагласили су иницијативу о одржавању референдума о Дану Републике 25. септембра и упутили је у Народну скупштину Републике Српске, изјавио је лидер СНСД-а Милорад Додик.
Милорад Додик и Марко Павић, архив - Фото: РТРС
Милорад Додик и Марко Павић, архивФото: РТРС

Након данашњег састанка у Бањалуци руководстава СНСД-а, ДНС-а и СП-а и шефова клубова ове три странке у Народној скупштини Републике Српске, Додик је рекао да вјерује да ће "ово питање до петка бити завршено у Народној скупштини Републике Српске".

Коментаришући став СДС-а да би референдум о Дану Републике требало да буде одржан након локалних избора, Додик је рекао да нема намјеру да коментарише њихове ставове.

"Ми смо усагласили и упутили иницијативу Народној скупштини Републике Српске и то питање је сада у процедури", истакао је Додик.

Лидер СНСД-а је рекао да Република Српска није одустала од референдума о раду Суда и Тужилаштва БиХ.

"Нисмо одустали од референдума. Чекамо и дајемо шансу на колегијуму да видимо ко је за, а ко против и зашто одређених термина", истакао је Додик, који је предсједник Републике Српске.

Упитан да ли је на састанку било разговарано о новој понуди за продају државног капитала у Руднику Љубија, Додик је рекао да је стигла понуда и да ту процедуру води Влада Републике Српске.

"Влада ће, прије свега, то сагледати, након чега ћемо бити упознати", истакао је Додик.