latinica  ћирилица
20/06/2016 |  09:05 ⇒ 11:15 | Аутор: РТРС

Пилоту се није дало да чека путнике, па полетио без њих

Десетине путника њемачке компаније Еуровингс остали су шокирани када су видјели да је авион којим су требали отпутовати из Дизелдорфа за Дрезден полетио без њих.

Инцидент се догодио на аеродрому у Дизелдорфу у петак навече, рекао је портпарол Еуровингса за њемачку новинску агенцију ДПА.

Путници су били организовани у два аутобуса да би дошли до авиона. Они који су били у првом аутобусу успјели да се укрцају на авион, али друга половина није.

Како је објашњено, чини се да је пилот авиона желио полетјети прије него што почне забрана ноћних летова. Они у другом аутобусу само су успјели видјети како њихов авион полијеће у смјеру Дресдена

"Око 70 путника је ушло у авион. Остали путници нису се могли укрцати јер није било времена, авион је морао да полети без њих ", рекао је портпарол.

Раније, немачки медији су објавили да 70 до 90 људи није стигло на лет на вријеме.

Љутити путници који су остали звали су полицију. Неки од њих су пребачени аутобусима до Дрездена и неки су остали у хотелима и отпутовали сутрадан.

Полицијски званичници рекли су немачким медијима да је инцидент посљедица чињенице да је лет одложен. У почетку је било заказано за 19:05, али је ново вријеме за одлазак  било у 21:35. Кашњење је наводно због штрајка италијанских радника на аеродрому и лоших временских услова.