latinica  ћирилица
15/06/2016 |  20:59 | Аутор: Агенције

Болови нису увијек знак болести

По холистичком тумачењу болови могу бити последица наших негативних убеђења и непристајања на неприхватљиве ситуације.

Болови нису увијек одраз обољења одређеног органа. По холистичком тумачењу могу бити посљедица наших негативних убјеђења и непристајања на бројне неприхватљиве ситуације у животу. Ево најчешћих...

* Главобоље настају као вид самокажњавања. Мигренозне особе теже савршенству, а због потискивања бијеса живе под готово сталним притиском.

* Болови у очима настају због нечега што о себи, својој прошлости или будућности не желимо да (у)видимо.

* Слабљење слуха "сигнализира" да постоји нешто што не желите да чујете, док присутан бол указује на бијес због нечега што сте чули.

* Бол у врату указује на тврдоглавост у процјењивању сопствене ситуације и увјереност да је наше становиште једино исправно.

* Осјећај "кнедле у грлу" означава неспособност да изразимо мишљење или тражимо шта желимо. Упала грла показује да смо толико љути да не можемо ни да говоримо.

* Грчеви су знак да не можемо да функционишемо онако како бисмо жељели.

* Импотенција се тумачи као немогућност препуштања уживању због превелике одговорности.

* Чир на желуцу је посљедица огорчености, неспокојства и немогућности да "сваримо" или прихватимо одређену ситуацију.

* Бол или блокаде у доњем дијелу леђа, по холистичком тумачењу, могу да буду проузроковани страхом од будућности или недостатком финансијске подршке. Насупрот томе, болови у горњем дијелу леђа откривају да је "превише обавеза пало на наша леђа" или недостатак емотивне подршке.