latinica  ћирилица
10/06/2016 |  13:42 ⇒ 13:44 | Аутор: СРНА

Богданић посјетио Дом здравља у Чајничу

Министар здравља и социјалне заштите Републике Српске Драган Богданић изразио је задовољство досадашњим током адаптације зграде Дома здравља у Чајничу, наводећи да је ресорно министарство издвојило 70 одсто средстава за овај пројекат вриједан 227.232 КМ.
Дом здравља у Чајничу - Фото: РТРС
Дом здравља у ЧајничуФото: РТРС

"Ово мјесто је значајно по много чему и задовољство нам је обезбиједити грађанима што боље услове за живот. Циљ Министарства здравља је да имамо здраву популацију", рекао је Богданић, који је са начелником општине Чајниче Гораном Караџићем и директором Дома здравља Драганом Скоком посјетио ову здравствену установу да би се упознао о динамици радова.

Скоко је рекао да је ово прва реконструкција зграде Дома здравља од изградње 1972. године. "Посјета министра Богданића говори нам да становници овог подручја нису заборављени", нагласио је Скоко.

Караџић је нагласио да је општина у овом пројекту учествовала са 30 одсто, напомињући да буџет општине не дозвољава велике могућности за инвестирање.

"Ово улагање је веома важно, јер се на овај начин Дом здравља ставља у функцију породичне медицине, а тиме се стварају бољи услови за љекаре и пацијенте", истакао је Караџић.

Планирано је да адаптација зграде Дома здравља буде завршена у наредних око пет мјесеци.

Богданић у Дому здравља у Чајничу (фото: РТРС)