latinica  ћирилица
09/06/2016 |  17:26 | Аутор: ТАНЈУГ

Сувласник Гугла тајно финансира производњу летећих кола

Један од оснивача Гугла, Лари Пејџ, тајно финансира пројектовање два летећа аутомобила, чиме је отишао корак даље од већ промовисаног аутомобила без возача.
Гугл  (архива) -
Гугл (архива)

Према писању часописа Блумберг Бизнисвик, Пејџ је платио пројектовање и производњу два летећа аутобобила у нади да ће убудуће тако ићи на посао.

Пејж је, према наводима британског Телеграфа, овај пројекат финансирао са 100 милиона долара личног новца. Компанија, која је патентирала један мали ауто који може да полети и слети вертикално, је основана 2010. године .

Према писању Блумберга, ријеч је о врло тајанственој компанији која има ограничене информације на свом сајту, а запослени су добили картице са упутсвом како да избјегну свако питање новинара.

"Ми пројектујемо, производимо и тестирамо најбоље начине како да стигнете од тачке А до тачке Б".

Други прототип, Пејџ је повјерио кинеској компанији Китти Хавк, која је већ представила своје возило за превоз људи земљом и ваздухом.

Телеграф наводи да је ова компанија већ уложила 52 милиона долара Пејџовог новца за унапређење летећег аутомобила.

Медији наводе да, и поред технолошког напретка, постоје велике безбједносне и регулаторне и административне потешкоће које треба решити прије "него што полетимо до посла или продавнице".