latinica  ћирилица
08/06/2016 |  18:15 ⇒ 18:15 | Аутор: Агенције

Тијело шаље сигнале кад је пуно отрова

Како да препознате када је неопходна детоксикација организма: Ако имате три од седам знакова међу којима су несаница, главобоља, летаргија, проблеми са кожом, потребно вам је да избаците штетне материје.
Илустрација
(Фото: Thinkstock) -
Илустрација (Фото: Thinkstock)

У отганизам свакодневно унесемо гомилу штетним материја, токсина, које удишемо из загађеног ваздуха, цигарета, или уносимо храном која садржи пестициде или вјештачке супстанце...

Тијело се редовно путем зноја или урина чисти од ових загађивача, али ако се превише трујемо, токсини ће се нагомилавати у организму.

То можемо да препознамо ако на тијелу примећујемо најмање три од седам ових знакова. То је сигнал да нашем тијелу треба детоксикација.

Несаница

Накупљање токсина, нарочито накупљање естрогена, уобичајени је узрок несанице. Ако имате проблема са спавањем, то може да значи да треба да прочистите јетру јер је несаница често повезана са проблемима са јетром. Напици од броколија, карфиола и сличног поврћа помоћи ће у чишћењу јетре.

Летаргија

Ако се будите уморни и троми, требало би да размислите о детоксикацији. Ако покушавате да надокнадите енергију стимулансима као што су кофеин и таурин само ћете погоршати проблем. Јер, након краткотрајног осјећаја веће будности, долази до наглог пада енергије послије чега ћете се осјећати још уморније.

Главобоље

Хроничне главобоље које се стално враћају могу да упозоре на превелику количину токсина у тијелу. Задржавање токсина један је од највећих узрока тензионих главобоља и мигрена. Треба знати да се током процеса детоксикације главобоље могу погоршати, али након што се детоксикација заврши нестаће или ће барем бити знатно смањење.

Жут или бијел језик

Језик је важан показатељ у откривању количине токсина у тијелу. Храна која садржи штетне материје може да поремети деликатну слуз пробавног система што укључује и језик. Ако је на површини језика видљив бијели или жути слој, готово је сигурно да се пробавни систем бори против токсина.

Проблеми са кожом

Кожа је орган који помаже да се токсини избаце из организма. Да теијло покушава да се очистити од отрова можемо препознати по неуобичајеним стањима коже, попут осипа и бубуљица, односно акни.

Масно ткиво на стомаку

Токсини које уносимо кроз храну и пиће, али и токсини које удишемо могу да буду узрок накупљања масног ткива на стомаку. То се догађа зато што многи токсини који се задрже у тијелу доспеиу у абдомен и остану тамо. Могу се уклонити једино детоксикацијом.

Осјећај врућине

Један од природних начина на који тијело избацује отрове је знојење. Када је у тијелу превише токсина оно ће се "прегријати" покушавајући да их избаци знојењем због чега константно можете да осјећате да вам је вруће чак и онда када је напољу хладно.