latinica  ћирилица
03/06/2016 |  20:53 | Аутор: Агенције

Најскупља авио-карта свих времена (ВИДЕО)

Богаташи, даје се на знање! „Eтихад ервејз“ нуди повратну карту од Лондона до Мелбурна која кошта за 70.500 eвра! То подразумијева боравак у „пентхаусу на небу“ – апартману "The Residence" у највећем путничком авиону на свијету.
"Ербас A380-800" - Фото: Screenshot
"Ербас A380-800"Фото: Screenshot

Њена цијена је надмашила до сада најскупљу авионску карту на релацији Њујорк - Мумбај која је коштала око 66.630 евра.

Купцима ове карте на располагању ће бити трособни апартман у „eрбасу A380-800“, сa личним батлером и куваром.

Дакле, на располагању ће имaти дневни боравак, спаваћу собу и купатило са туш-кабином.

Апартман "The Residence" први је трособни апартман на једном комерцијалном лету и помогао је компанији „Етихад ервејз“ да освоји бројне награде за путовање првом класом.

Апартман је укупне површине од 12 квадратних метара, налази се на горњој страни авиона А380 и прима једну или двије особе.

Дневни боравак има 32-инчни ЛЦД телевизор, кауч прекривен кожом и два трпезаријска стола, гдје врхунски батлери служе јела која су припремили кувари у авиону.

Из ходника се улази у спаваћу собу која се може похвалити великим брачним креветом који је прекривен дизајнираном италијанском постељином. На зид је фиксиран 27-инчни ЛЦД ТВ.

Прије слијетања путници се могу освјежити у купатилу који има туш, огледало за шминкање и фен за косу.

Трошкови авионске карте укључују и луксузни превоз до аеродрома, приватно пријављивање на лет (чекирање карте), приступ приватном салону и особу задужену за пртљаг.

„'Етихад ервејз' тренутно има три авиона која су на располагању за лет из Лондона ка Мелбурну, тако да наши гости могу уживати у погодностима и удобности на лету А380. То је кулминација дугогодишњег напорног рада и огромног подухвата стотина људи“, рекао је виши потпредсједник за маркетинг „Етихад ервејза“ Шејн О'Хара.