latinica  ћирилица
31/05/2016 |  14:25 ⇒ 14:25 | Аутор: РТРС

Богданић-Мандић: Ријешити проблем складиштења лијекова

Министар здравља и социјалне заштите Републике Српске Драган Богданић и федерални министар здравства Вјекослав Мандић одржали су данас састанак у Сарајеву током којег су разговарали о функционисању здравствених система на подручју Републике Српске и Федерације БиХ.
Богданић са министром ФБиХ Вјекославом Мандићем - Фото: РТРС
Богданић са министром ФБиХ Вјекославом МандићемФото: РТРС

Оцијењено једа је досадашња сарадња два министарства одлична те је договорено да се у наредном периоду посебна пажња посвети усаглашавању законских регулатива из области здравства, а у циљу унапређења даље сарадње и бољег функционисања здравствених система на подручју БиХ.

Министри су разговарали и о акутелној ситуацији у подручју фармацеутике, те истакли да у потпуности подржавају доношење Правилника о начину контроле цијена, начину обликовања цијена лијекова и начину извјештавања о цијенама лијекова у Босни и Херцеговини, али уз стриктно поштовање законом прописаних процедура за доношење Правилника.

Разговарано је и о актуелном проблему у вези складиштења лијекова на Међународном аеродрому Сарајево. С тим у вези, Министарство здравља и социјалне заштите Српске и Федерално министарство здравства траже од Агенције за лијекове и медицинска средства БиХ и Међународног аеродрома Сарајево да у најкраћем временском року ријеше овај проблем како се не би угрозило редовно снабдијевање лијековима.

Саговорници су се сагласили да ће у наредном периоду заједнички радити и интензивно сарађивати у циљу унапређења здравствених система Републике Српске и ФБиХ те здравља становништва на подручју БиХ.