latinica  ћирилица
29/05/2016 |  12:01 | Аутор: Агенције

Алиментацију плаћа пицом

У занимљивој збрци у случају једног оца, по занимању пекара, који сваког мјесеца треба да исплати алиментацију од 400 евра, суд је одлучио – умјесто новца, може и пица.
Пица - Фото: ТАНЈУГ
ПицаФото: ТАНЈУГ

Педесетогодишњи Никола Тосо развео се од супруге Николете Зурин 2002. године и нашао се у тешкој финансијског ситуацији, због које му је било тешко да редовно исплаћује мјесечну алиментацију за своју дванаестогодишњу ћерку.

Због тога је Тосо предложио да, умјесто новцем, алиментацију надокнађује пицом, калцоном и другим тијестом своје пекаре у истом новчаном износу који је био у обавези да плаћа.

Његова бивша жена поднијела је кривичну пријаву након што су јој досадиле испоруке тијеста, али је судија ослободила пекара свих оптужби.

У својој пресуди, судија Кјара Битоци нагласила је: "Умјесто новца, окривљени је понудио својој бившој жени исти износ накнаде у виду пице са свог радног мјеста", преноси Телеграф.

Пекар, из малог села изван Падове, такође тврди да је испунио све друге обавезе, укључујући да никада не пропушта прилику да види ћерку.

Ћерка је, међутим, 2011. године одлучила да се пресели код оца, што значи да је бивша жена тада била дужна да плаћа издржавање дјетета, тако да од тада отац није ни чинио преступ.