latinica  ћирилица
24/05/2016 |  09:15 | Аутор: ТАНЈУГ

Обама у Ханоју ручао са куваром Бордејном за шест долара

Амерички предсједник Барак Обама ручао је у Ханоју са познатим америчким шефом кухиње и телевизијском звијездом Антонијем Бордејном за потребе његове путописно-гастрономске емисије "Непознати предјели", која се емитује на телевизији Си-Ен-Ен.
Обама у Ханоју ручао са куваром Бордејном (Фото: Facebook: Anthony Bourdain) -
Обама у Ханоју ручао са куваром Бордејном (Фото: Facebook: Anthony Bourdain)

Бордејн се са Обамом, који се налази у званичној посјети Вијетнаму, састао како би разговарали о сврси предсједникове посјете Азији и његовом занимању за народ, храну и културу Вијетнама, наводи се у саопштењу америчке телевизије, а пренијела је агенција АП.

Како је Бордејн касније написао на Твитеру, ручак за обојицу је коштао шест долара, а платио га је он.

Испред ресторана "Бун ча Хуонг Лијен" у Ханоју, гдје су ручали Обама и Бордејн, окупила се велика група људи која је одушевљено поздравила предсједника САД кад је изашао испред локала. Обама се руковао са више људи и затим ушао у аутомобил.

Бордејнова емисија се на Си-Ен-Ену емитује од 2013. године, а у свакој епизоди тај познати њујоршки шеф кухиње путује у другу земљу како би истражио локалну културу, а посебно локалну кухињу.

Емисија у којој је гостовао Обама ће бити емитована у склопу осме сезоне "Непознатих предјела", која почиње у септембру.