latinica  ћирилица
19/05/2016 |  13:00 | Аутор: Б92

Овако аеродроми у САД забављају путнике у редовима

Неколико аеродрома у САД осмислио је нову стратегију за увесељавање путника у огромним редовима: кловнове, поније и шарене лизалице.

Представница Међународног аеродрома Синсинати - Сјеверни Кентаки у САД изјавила је да компанија, нажалост, не може да утиче на мијењање безбједносних процедура, али зато чини све што је у њеној моћи да олакша патњу путника. Из тог разлога, на аеродром су доведени малени коњи, пише Индепендент.

“Животиње смањују ниво стреса и анксиозности и доносе осмјехе на лица људи. За разлику од животиња у полицијској служби које није дозвољено дирати, терапијске животиње могу се мазити, па и грлити“, рекла је портпарол Минди Кершнер.

Аеродром у Сан Дијегу има мало другачији приступ – њихове путнике увесељавају кловнови.

“Унајмили смо групу кловнова из циркуса са жељом да бар донекле одагнамо фрустрацију путника. Пропуштен посљедњи лет за Лондон вјероватно ће бити бар мало подношљивији ако успијемо да насмијемо путнике“, кажу.

На мање одважним аеродромима прибјегава се једноставнијим методама – особље Међународног аеродрома у Денверу, на примјер, путницима дијели лизалице и слаткише.