latinica  ћирилица
18/05/2016 |  21:47 | Аутор: Б92

На аукцији VW "буба" из 1974. са пређених 90 km!

Многи заљубљеници у класичну Волксwагенову "бубу" вољели би да виде један овако очуван примјерак у својој гаражи, али питање је да ли је неко од њих спреман да издвоји 40 хиљада евра колико се процјењује да вреди овај аутомобил.
"Буба" из 1974. са пређених 90 километара (Фото:  silverstoneauctions.com) -
"Буба" из 1974. са пређених 90 километара (Фото: silverstoneauctions.com)

Изванредно очувана "буба" стара преко четрири деценије, са само 90 пређених километара, биће понуђена на продају 28. маја на једној аукцији у Данској. Возило је 1974. године купио један старији Италијан из Ђенове, који до тада није посједовао ниједан аутомобил.

Ако се питате како то да је за 40-ак година прешао само 90 километара, његова прича је прилично стереотипна и подсјећа на вицеве о препродавцима половних аутомобила. Наиме, овај старији господин возио је "бубу" веома ријетко, и то само недјељом, када би понекад ишао у оближњу цркву. Црква се по свему судећи налазила у комшилуку, с обзиром да је до 1978, када је аутомобил посљедњи пут вожен, превалио мање од сто километара.

"Буба" је након тога чувана у затвореном простору, а да је аутомобил практично у стању у каквом је био када је изашао из фабрике, свједоче фотографије, али и податак да су на њему оригиналне гуме, док са комплета алата ,који је власник добио уз возило, никад није скинута заштитна фолија.

Аукцијска кућа која је огласила продају овог аутомобила вјерује да ће возило на надметању успјети да достигне цијену од 35-40 хиљада евра.