latinica  ћирилица
18/05/2016 |  12:13 ⇒ 12:40 | Аутор: Агенције

Здравим навикама против дебљања у канцеларији

Постоји пуно разлога због којих се можете удебљати на послу: сваки дан једете неквалитетне оброке, не крећете се (поготово ако се бавите канцеларијским послом од осам сати) и врло вјероватно не пијете довољно воде током дана.
Здравим оброком у канцеларији против гојазности - Фото: илустрација
Здравим оброком у канцеларији против гојазностиФото: илустрација

С обзиром на то да се љето све више приближава, вријеме је да и те лоше навике промијените једном заувијек. Уз неколико једноставних трикова (и неизоставно вјежбање!) за трен ока ћете се вратити у форму!

Понесите велику салату за ручак

Велика салата је заситна (и велики извор влакана), а неће нашкодити вашем струку. Салату направите од различитог мијешаног поврћа, те јој додајте протеине попут пилетине или пуретине, сира или сланутка. Немојте користити прељеве за салате већ само сурће или лимун. На крају крајева, овакав ручак ће вам обезбиједити и лијепу фигуру, али и уштедјети новац.

Вјежбање на послу

Ако имате такав посао на којем цијели дан сједите, нажалост, примијетићете то на својој фигури. Међутим, на интернету можете пронаћи велики број вјежби које можете радити сједећи на послу те их покушајте одрадити барем три пута седмично у канцеларији. Било би добро да искористите и дио паузе за ручак те мало прошетате по згради или оближњем парку.

 

 Свјеж дах сузбија апетит

Носите ли на посао са собом четкицу за зубе? Стручњаци предлажу да је сљедећи пут понесете. Наиме, пеперминт ће спријечити жељу за храном па прање зуба након сваког јела (чак и након шољице кафе) уопште није лоша идеја. Осим што ће вам сузбити жељу за храном, сигурно ћете примијетити и своје бјеље зубе! Ако вам је то из неког разлога непрактично, барем носите са собом жвакаће гуме на бази ментола.

Здраве грицкалице држите у фрижидеру

Можда је забавније појести колач, али то ће бити само привремено задовољство. У фрижидеру на послу чувајте здраве грицкалице које ће вам утажити наглу и досадну глад. Предлажемо јогурт, свјежи сир, поврће, воће, бадеме и интегралне крекере - с њима не можете погријешити.

Пијте пуно воде

Јесте ли знали да (само) једном лименком газираног пића дневно укупно додајете чак 715 калорија вишка свом организму након радне седмице? Знате шта вам неће набити непотребне калорије? Вода! Свакако пијте што више воде током радног дана.

Вода