latinica  ћирилица
27/04/2016 |  12:32 ⇒ 16:31 | Аутор: СРНА

Добој- Дому здравља уручена опрема вриједна 250.000 КМ

Дому здравља у Добоју данас је уручена медицинска опрема вриједности 250.000 КМ, која је донација међународне организације Мерси Малезија.
Добој - уручена медицинска опрема - Фото: СРНА
Добој - уручена медицинска опремаФото: СРНА

Амбасадор Малезије у БиХ Датук Ануар Касман, који је присуствовао церемонији примопредаје донације, изразио је наду да ће ова медицинска опрема бити од велике помоћи становништву и корисницима услуга добојског Дома здравља, који је оштећен током поплаве 2014. године.

Касман се захвалио малезијском хуманитарцу Тану Винсент Тану и малезијској медијској кући "Сан", који су иницирали акцију прикупљања помоћи БиХ након поплава 2014. године, а која је реализована захваљујући организацији "Мерси Малезија".

Помоћник министра здравља и социјалне заштите Републике Српске Милан Латиновић рекао је да је ово министарство са међународним организацијама предузело низ активности у вези са пружањем помоћи на реконструкцији и опремању ове здравствене установе, од којих су неке и завршене.

Латиновић каже да ресорно министарство обезбиједило 600.000 КМ за спровођење пројекта опремања и реконструкције другог и трећег спрата Дома здравља у Добоју, гдје је смјештена породична медицина.

Радови ће почети крајем маја, а по њиховом завршетку Дом здравља у Добоју ће бити на нивоу савремених здравствених установа.

Директор Дома здравља Радослав Николић рекао је да су комплетно опремљене амбуланте педијатрије, Центра за базичну рехабилитацију, Хигијенско-епидемиолошке службе, те да је набављен дио опреме за гинекологију.

Замјеник градоначелника Добоја Драган Василић захвалио се народу Малезије за несебичну помоћ.